Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply
Regular
Posts: 11
Registered: ‎01-15-2018
0

Re: "Cannot edit range" in X7 and X8

This hasn't worked for me unfortunately. I removed Mendeley as a programme and add-in in Word but I have the same issue with EndNote. 

 

I mainly use the online version of EndNote but this problem appears with the desktop version as well. Also, I don't always get a 'cannot edit range' error - if I try to add a new reference to a document with existing Endnote reference, it adds them as text within the document, rather than following the selected referencing style. 

 

Any other suggestions? I've also tried 'repairing' Word but that didn't seem to work either.

 

Thanks. 

Mentor
Posts: 7,770
Registered: ‎04-10-2008
0

Re: "Cannot edit range" in X7 and X8

[ Edited ]

-- respond on your other new stand alone thread:  can you describe how you add the citations?  -- and maybe some screen shots?  Is the Endnote ribbon correctly installed in word?

(long time Endnote user)
New User
Posts: 1
Registered: ‎02-27-2018
0

Re: "Cannot edit range" in X7 and X8

For me removing the add ins worked for first time. but after opening the word again, the problem continued to exist.

so I went to this path in my computer and removed Mendely.

C:\Users\My username\AppData\Roaming\Microsoft\Word\STARTUP

 

It seems to solve the problem.

New User
Posts: 1
Registered: ‎04-24-2018
0

Re: "Cannot edit range" in X7 and X8

Hi Mac User,

 

Using MacOS High Sierra (V 10.13.2.), Endnote X8.2, and Word for Mac (V16.12), I had the same problem.

Just do the following:

 

1. Within Word go to Tools, then

2. Select Templates and Add-ins, then

3. Unselect the Mendeley Add-in if installed, then

4. Press OK.

 

If you then try to run Endnote again, it will work just fine. for the tip!

 

PS: Thank you

Contributor
Posts: 33
Registered: ‎05-07-2008
0

Re: "Cannot edit range" in X7 and X8

I encountered this same error again (months after the earlier notice). I had installed a new update (not developmental version) to Mendeley and when I tried to add a citation from EndNote I got the "cannot edit range" message. I followed the earlier notes (some of which I had written!) and that did not resolve the problem with my citation not being formatted. I followed the steps mentioned and unchecked Mendeley as a Word Add-in and also as a Word template. When I started Word again (or maybe opened my document) I saw a status line message in the left column of Word, something to the effect that Mendeley was formatting citations. However, no citations were formatted and I had added the one citation in the document with EndNote. What worked was opening Mendeley desktop, going to the Tools menu, and uninstalling the Word plug-in. After that, adding new citations in Word worked correctly. (I think the one footnote I had added before, which was still in the temporary citation format as a footnote, was not reformatting even when I had clicked reformat citations. However, I could see a new test footnote format, so I may have deleted my original footnote and then added it back.)

 

I was using Windows 10 and EndNote X8.2.

 

I'd like to add that I DO appreciate Mendeley and use it for reading and highlighting pdfs. I like how it works for that purpose and the fact that desktop and online are both good access methods and that desktop installation on different computers synchronize with the online library very well. However, I'm more accustomed to using EndNote for citations and how it works in Word.

 

Have a nice day
John

 

New User
Posts: 1
Registered: 2 weeks ago
0

Re: "Cannot edit range" in X7 and X8

[ Edited ]

Thak you very much, it worked!

As simple as unisntall ms word mendeley add-in on mendeley desktop .

 

EndNote X8, Microsoft office 365

New User
Posts: 1
Registered: ‎09-11-2016
0

Re: "Cannot edit range" in X7 and X8

Thank you very much John. Your advice worked. I feel soooo relieved. 

New User
Posts: 3
Registered: a week ago
0

Re: "Cannot edit range" in X7 and X8

Hi,

 

Previously, I have the same problem with you Guy. Then, I followed John's suggestion. I have uninstalled the Mendeley.

And wow... All of my problem solved suddenly. You can try it and maybe it works.

 

By the way, thanks a lot, John.

 

Have a nice day,

Indrayani